Σκέψου τη λαϊκή αγορά του Δήμου Λευκωσίας την ώρα που σφύζει από ζωή. Παζαρέματα, κόσμος φορτωμένος με σακούλες να περπατάει πάνω κάτω, οι έμποροι να διαλαλούν τις πραμάτειες τους. Τώρα σκέψου εκεί που ο ένας βάζει στην μπαλάντζα τις ντομάτες, πιο πέρα ο άλλος ψαχουλεύει τα μήλα για να τα ξεσκαρτάρει και κάποιος άλλος ψάχνει να βρει ψιλά για να πληρώσει, ν’ ακούγεται ξαφνικά μια κόρνα και να ξεστήνεται ολόκληρη η αγορά στο λεπτό, για να περάσει ένα… τρένο!!! Να παγώνουν όλα σαν να σταμάτησε ο χρόνος για λίγο, κι ύστερα να συνεχίζουν από εκεί που έμειναν, λες και το τρένο ήταν απλά μια οπτασία. Κι αυτό το σκηνικό να επαναλαμβάνεται οκτώ φορές μέσα στη μέρα.

Να πάψω να βλέπω πολλές ταινίες λες, ε;

Κι όμως, αυτή τη φορά δεν είναι η φαντασία μου. Το είδα με τα μάτια μου. Μόνο που αυτό συμβαίνει σε μια αγορά που αντί να πουλάνε κολοκάσι, γλυκό καρυδάκι και αϊράνι, πουλάνε παπάγια, μάγκο και ντουριάν (βλέπε εδώ)!

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω την απλά απίστευτη, την πέρα από κάθε λογική, την «δεν υπάρχει!»… Maeklong Train Market, στην πόλη Samut Songkhram, της κεντρικής Ταϊλάνδης.

Κάποιοι την έχουν πει επικίνδυνη, άλλοι κάνουν λόγο και για ατυχήματα, το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η αγορά είναι μο-να-δι-κή!

 train 1 train 2 train 3 train 4 train 5 train 6 train 7 train 8 train 9 train 10 train 11 train 12 train 13 train 14