Τρώγοντας παρέα με τον φοιτητόκοσμο σε Πανεπιστήμιο του Κιότο

Ακόμη κι αν το φοιτητικό σου πάσο έχει κιτρινίσει απ’ την πολυκαιρία και η φωτογραφία σου μοιάζει βίντατζ, αν έχεις κάνει σπουδές στην Ελλάδα θα θυμάσαι πόσο ισχυρό κίνητρο για να μάθεις να μαγειρεύεις ήταν το φαγητό στις λεγόμενες φοιτητικές λέσχες. Θα είχε φτάσει ίσως και στ’ αυτιά σου η φήμη (;) με τη μαγειρική σόδα που λένε ότι βάζουν στα φαγητά για να φουσκώνουν οι φοιτητές πιο γρήγορα. Ε λοιπόν, οι Ιάπωνες φαίνεται να φροντίζουν περισσότερο τα ελπιδοφόρα νιάτα. Έτσι, στα πανεπιστήμια του Κιότο θα βρεις ανέλπιστα καλό φαγητό και μάλιστα σε μεγάλη αφθονία και ποικιλία. Το μόνο φοιτητικό που έχει θα λέγαμε, είναι η τιμή.

Υπάρχουν πάνω από 30 πανεπιστήμια στην πόλη και στο καθένα λειτουργούν πολλών και διαφορετικών ειδών εστιατόρια όπου μπορείς ν’ απολαύσεις ένα νόστιμο, χορταστικό γεύμα χωρίς να είσαι απαραίτητα μέλος της φοιτητιώσας νεολαίας.

IMG_2017--
Εδώ στο Πανεπιστήμιο Ritsumeikan ένα από τα κορυφαία της χώρας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον περίφημο κήπο ζεν Ryoanji!

Ομολογώ ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί μπουφέδες, ψυγεία και βιτρίνες με ζεστά, φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, που δυσκολεύτηκα να επιλέξω τι να βάλω στον δίσκο μου.

IMG_2014--

Τελικά πήρα ramen, hijiki, δλδ αποξηραμένα φύκια, φασόλια σόγιας και καρότο σε σάλτσα από σόγια και απόσταγμα ρυζιού, παστό ψάρι με γλυκιά σάλτσα mirin και μια σαλάτα με βραστή κολλιτσίδα, καρότο και μαγιονέζα που όπως έμαθα αργότερα απ’ τον Γιαπωνέζο συνοδό μας τον κ. Μασάτο, γίνεται ανάρπαστη γιατί η κολλιτσίδα, βοηθάει λέει στην απώλεια βάρους! Τι είναι; Ορίστε, την γκούγκλαρα εγώ για ‘σένα, να τι λέει εδώ 🙂