Όχι για πες. Όταν ακούς χταπόδι δεν σου έρχονται αυτομάτως στο μυαλό σκηνές καλοκαιρινές με ταβερνάκια πάνω στο κύμα, καρό τραπεζομάντηλα, κρεμασμένα χταπόδια πάνω σε σχοινιά, ουζάκια και θαλασσινή αλμύρα; Τρελαίνομαι για χταποδάκι! Κυρίως ξιδάτο, αλλά και στα κάρβουνα με ελαιόλαδο, μπόλικο λεμόνι, αλατάκι και μαϊντανό ή κρασάτο με ντοματούλα και φύλλα δάφνης σε στυλ μεσογειακό…

Σε στυλ ιαπωνικό όμως πώς είναι; Πώς το τρώνε οι Ιάπωνες το χταποδάκι τους, οέο; Στην πολύχρωμη Οσάκα φτιάχνουν τακογιάκι, δλδ χταπόδι μέσα σε μπαλίτσες από ζύμη παρακαλώ, σαν μπουρεκάκια! Στη γέμιση βάζουν ακόμη φρέσκο κρεμμύδι, τζίντζερ ξιδάτο και νιφάδες τεμπούρα. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε κάνοντας τη βόλτα σου στην απίστευτα παιχνιδιάρικη και γεμάτη ζωντάνια περιοχή γύρω απ’ το κανάλι Dotombori! Δεν θα σου πω ψέματα ότι θα αναστατώσει τους γευστικούς σου κάλυκες ωστόσο είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης οπότε επιβάλλεται να το δοκιμάσεις. Άλλωστε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…Εγώ μπορεί να μην πέτυχα τον σωστό τον ψήστη τον χρυσοχέρη!

Μπορείς πάντα βέβαια να το φτιάξεις και μόνη/ος. Να εδώ θα βρεις μια συνταγή που φαίνεται ωραία:

http://www.littlejapanmama.com/2012/06/how-to-make-crisp-perfect-takoyaki.html

Takoyaki 1

IMG_1927--

IMG_1921--

Takoyaki 3

IMG_1918--

Takoyaki 4Takoyaki 2Takoyaki 5Takoyaki 10Takoyaki 11Takoyaki 6-Takoyaki 7Takoyaki 8-Takoyaki 9Takoyaki 12Takoyaki 14Takoyaki 16-Takoyaki 17Takoyaki 15Takoyaki 13Takoyaki 18-

IMG_1918--

 

Takoyaki 19-

Advertisements