Το πιο γνωστό γιαπωνέζικο βοδινό είναι το kobe. Πρόκειται για ένα εξωφρενικά ακριβό κρέας που προέρχεται από ζώα που τα ποτίζουν και τα ραντίζουν με μπύρα ενώ παράλληλα τους κάνουν με τις ώρες μασάζ! Για να χαλαρώσουν λέει και να είναι το κρέας τους πιο μαλακό. Χμμ… σοβαρά τώρα, άλλα ένα δυο τέτοια να διαβάσω και θα γίνω η τύπισσα «είμαι vegan» των Ancient Memes! Ευτυχώς (για την τσέπη μου) δεν έφαγα. Δοκίμασα όμως ένα πολύ γευστικό στέικ στο Τόκιο, σ’ ένα από τα πολλά εστιατόρια που θα βρεις στις στοές μπροστά από τον περίφημο ναό Sensoji στην περιοχή  Ασακούσα.

Japanese steak 1

Japanese steak 3

Japanese steak 2

Πάντως οι Ιάπωνες άρχισαν να καταναλώνουν κόκκινο κρέας μόλις τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια και σ’ αυτό αποδίδεται εν μέρει και η εντυπωσιακή αύξηση του ύψους των νέων γενεών. Απ’ την άλλη βέβαια, μπορούν να περηφανεύονται για το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως και αν κρίνω από τις διατροφικές συστάσεις των καρδιολόγων η χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος μάλλον έχει παίξει κάποιο ρόλο σ’ αυτό!

IMG_2968--Japanese steak 5Japanese steak 6IMG_2963-

Advertisements